POLITICĂ

Vicepreședinte PNL: România este percepută ca o ,,cârtiță” a Rusiei în interiorul UE și NATO”.

Vicepreședintele PNL, Florin Cîțu, e de părere că PSD și-a pierdut încrederea externă și că România este deja percepută ca un partener de jocuri pentru Rusia și Turcia. Acesta crede că România nu va primi invitația de a deveni membru OECD, fiindcă Dragnea și PSD a transformat România intr-un stat iliberal, nefrecventabil.

,,Partenerii nostri strategici nu mai au încredere în guvernul Dragnea. Ruptura a devenit definitivă în momentul când cei doi lideri ai coaliției PSD+ALDE s-au rățoit la Departamentul de Stat al SUA.

V-am spus din iarnă că nu vom primi invitația să începem negocierile pentru apartenența la OECD. Asta deși Dragnea ne spunea că a aranjat el la Budapesta. Nu am primit și nu primim prea curând.

Scrisoarea trimisă de guvernul Dragnea la CE nu are scopul de a-i convinge pe cei de acolo. Acolo ușile sunt închise pentru Dragnea și gașca lui. România este deja pusă în categoria statelor iliberale/totalitare cu un guvern care face jocurile Turciei și ale Rusiei. România o să fie evitată de acum înainte pentru că este vazută ca o ,,cârtiță” a Rusiei în interioru UE si NATO”.

Cîțu consideră că Dragnea a trimis scrisoarea pentru a–și calma electoratul și pentru a mai da un subiect ,,pozitiv” trompetelor PSD-iste.

,,La o săptămână după intervenția barbară asurpa propriilor cetățeni, PSD +ALDE continuă manipulările pentru propriul electorat. Ghinionul lor este că dovezile sunt prea multe și, mai ales, peste tot.

Așa cum v-am spus, trebuie să fim realiști. Acest guvern va încerca să ascunda totul. Dar nu este sfârșitul acum. Acești oameni vor răspunde după 2020″, a încheiat vicepreședintele PNL.