DIN TRANSILVANIA

Viceprimarii Bistriței se pregătesc să fie primari. Pe unul dintre ei îl cheamă Gelu Muthi. Știați?

Nu știm câți bistrițeni știu că Primăria Bistrița are doi viceprimari. Pe unul dintre ei îl cheamă Muthi Gelu și are la activ și două mandate de consilier. Îi facem o scurtă prezentare, fiindcă reprezentantul bistrițenilor, domnul Muthi, nu ne spune cu ce se ocupă el la Primărie. Pentru ce încasează domnul Muthi 10 000 lei, numai el știe. Noi nu știm nimic, fiindcă personajul în cauză este inexistent.

Domnul Muthi este născut la Lechința și are 50 de ani. Alte informații nu avem. Trebuia să putem descărca de pe site-ul Primăriei Bistrița 8 rapoarte anuale de consilier local și două de viceprimar, să avem acces la CV-ul candidatului la Primăria Bistrița, dar nu e cazul. Omul e discret și nu vrea vorbărie în jurul lui. Tace și tace. Doar tace, nu face nimic.

„Ne interesează foarte mult pietruitul străzilor în zonele în care avem de intervenit şi asfaltatul în zonele în care există în momentul de faţă proiecte”, spunea Muthi în urmă cu vreun an. De atunci ne-a mai informat că a devenit, prin tragere la sorți sau prin vreo metodă mai puțin științifică, candidatul ALDE la Primăria Bistrița. Domnule Muthi, dumneavoastră chiar ne sfidați inteligența la toți? Noi chiar ne punem problema dacă vă cunosc angajații Primăriei Bistrița. Avem mari îndoieli.

Poate cei de la biroul de licitații publice vă cunosc ceva mai bine. Primăria Bistrița a comandat foarte multe rapoarte de evaluare pentru diverse imobile, terenuri… Nu ne amintim cum se numește firma abonată la aceste “rapoarte”. Poate ne spuneți dumneavoastră. E mic salariul de viceprimar, așa că trebuie completate veniturile cu servicii în folosul comunității, nu? Pe lângă asta, colegii dumneavoastră de dreapta-PSD-ALDE, v-au pregătit și o pensie specială, așa că lucrurile sunt tot mai bune.

Domnule Muthi, dumneavoastră coordonați activitatea piețelor. Ați fost vreodată în piața Decebal? În afara campaniei electorale, uitasem să precizez. Oare n-ar trebui să știm ce face un viceprimar acolo sau ce vrea să facă? Când o să cumpărăm produse agroalimentare dintr-un loc civilizat, domnule primar? Păi vreți să fiți primar pentru ce?

Poate totuși mai postați pe pagina dumneavoastră de Facebook câte o poză de la birou, cu un pix în mână sau de pe vreun șantier. Știm că  munciți, dar nu știm ce și ar fi interesant să mai dialogăm. Ați zis că vă pregătiți de alegeri, iar electoratul pe care îl țintiți e ceva mai pretențios. „Vrem să demonstrăm că suntem puternici, că avem acel electorat de dreapta şi, pe care vrem să îl aducem la urne”, ați precizat legat de viitoarele alegeri. Absolut genial. PSD culege pe stânga, dumneavoastră luați voturile din dreapta și guvernați mai departe împreună. Model unic.

Noi vă dorim succes. Păcat că localitatea Slătinița nu se guvernează singură, fiindcă acolo chiar nu v-ar deranja nimeni și nimic și ați fi un viceprimar pe cinste. Poate vreun cetățean, dar pentru asta sunt funcționari.

Sorin S.