DIN TRANSILVANIA

Viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae, toacă banii bistriţenilor pe şedinţe foto

De mai bine de doi ani, viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, ne demonstrează cum nu trebuie administrat un oraş.

Niculae este unul dintre politicienii inventaţi de baronii judeţului. E de notorietate că baronii locali îşi plantează cam în fiecare instituţie public câte un loial, pe care îl controlează în proporţie de 100%. Niculae este un produs al lui Radu Moldovan, luat din neant  şi plantat la Primăria Bistriţa. Aici avem parte de un caz special. Radu Moldovan nu suporta faptul că nu are un control în instituţia cu cei mai mulţi bani. Pentru că Ovidiu Creţu nu răspundea la comenzi şi-a proptit un viceprimar care să de-a raportul la tot ce se întâmplă acolo şi pentru a-l condiţiona pe primar prin intermediul consilierilor locali ai PSD.

Niculae nu pare a-şi înţelege rolul de viceprimar. În loc să vedem un om preocupat de problemele oraşului, asistăm zilnic la şedinţele foto ale acestuia. Indiferent de eveniment şi indiferent de faptul că este organizat în sistem public sau privat, Niculae face prezenţă, poze şi ulterior ţine învăţături pe facebook, de parcă asta face din copilărie.

Nu mai ţineţi lecţii bistriţenilor, domnule Niculae. Ataşamentul faţă de o comunitate e total altceva. N-aţi scos un cuvînt în cei 45 de ani despre Bistriţa, nu aţi fost la niciun eveniment până ce v-a pus Radu Moldovan viceprimar, nu aţi făcut niciun gest pentru bistriţeni. De când aţi ajuns la Primăria Bistriţa aţi început să ne ţineţi lecţii despre ce înseamnă o comunitate, despre civism şi altele. Nu vă simţiţi un pic? Aici trăiesc oameni care îşi alocă timp şi energie pentru oraş cu demnitate şi mulţi nu primesc nimic. Nici bani, nici altceva, doar că le pasă de oraş. Şi fac asta de zeci de ani. Dumneavoastră aţi venit alaltăieri şi ne ţineţi lecţii la toţi? Până la urmă sunteţi un consilier local ales pe lista unui partid de corupţi. Nu v-a ales nimeni, fiţi liniştit! Un pic de sfială nu v-ar strica, dar mai mult decât asta, ar trebui să vă citiţi fişa postului şi să faceţi ce scrie acolo. Pentru asta, bistriţenii vă plătesc salariul de peste 2000 de euro, lună de lună, nu pentru a duce fotografi prin oraş.

“Am participat azi la deschiderea Târgului De Purici, târg care devine cu fiecare an de existență o tradiţie și o prezență dorită a oraşului nostru.

Noi, oamenii, suntem cei care putem schimba lumea în bine sau în rău.
Este nevoie de implicare, solidaritate şi mult simţ civic pentru a face o societate mai bună, morală şi dreaptă.

Sunt de apreciat eforturile lor, ale tuturor celor care au contribuit la realizarea “Târgului De Purici” şi îi asigur că noi, administraţia Municipiului Bistrița îi sprijinim şi le suntem alături în vederea îndeplinirii acestei misiuni pe care și-o asumă”, e postarea lui Niculae pe pagina sa de Facebook.

Domnule viceprimar, încercaţi cât de cât să lăsaţi oamenii, agenţii economici, să trăiască. Nu vă autoinvitaţi peste tot pentru a vă face imagine pe banii bistriţenilor. De doi ani n-aţi făcut nimic pentru oraş. Nu ar strica o minimă decenţă în relaţia dumneavoastră cu bistriţenii.

În speranţa că aţi înţeles mesajul, vă dorim multă sănătate şi spor la muncă. La muncă, nu la şedinţe foto.

foto:  pagina de Faceook viceprimarul municipiului Bistriţa Cristian Niculae