DIN TRANSILVANIA

Viceprimarul din Alba Iulia, demisie din funcție și din PNL. El va candida la primărie din partea USR

Gabriel Pleşa, viceprimar al municipiului Alba Iulia, a demisionat vineri din funcţie și din PNL, partid în care era de peste două decenii. Fostul liberal înscris în USR, anunțând că va candida la Primărie din partea acestei formațiuni. El a acuzat lipsa de dezbatere din filiala Alba a PNL, afirmând că un grup foarte mic ar hotărî funcţii şi candidaturi.

“Din nefericire, lucrurile în PNL s-au tergiversat. Acelaşi grup mic, foarte mic hotăreşte destinele, funcţiile, candidaturile. Nu există, din nefericire, dezbatere, respectarea statutului”, a susţinut Gabriel Pleşa.
El a adăugat că despărţirea de PNL, partid al cărui membru a fost aproape 22 de ani, nu a fost uşoară.
Potrivit unei informări de presă transmisă Agerpres de către Primăria Alba Iulia, Gabriel Pleşa şi-a înregistrat vineri dimineaţa demisia din funcţia de viceprimar şi consilier local al municipiului Alba Iulia, urmând ca, în prima şedinţă a Consiliului Local, să se ia act de acest lucru. Funcţia de viceprimar rămasă vacantă va fi ocupată prin alegere în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia, din rândul consilierilor cu mandate valide.
Unul din cei mai vechi membri ai PNL în Alba, Gabriel Pleşa, fost om de afaceri, a fost ales în 2015 viceprimar al municipiului Alba Iulia, după trei mandate de consilier local.