POLITICĂ

Victor Ponta a preluat PSD Satu Mare

Președintele Pro România, Victor Ponta,  a declarat că își propune obținerea a 3-4 locuri la alegerile europarlamentare și speră să primească un răspuns pozitiv din partea comisarului Corina Crețu. Victor Ponta a susținut într-o conferință de presă desfășurată în municipiul Satu Mare că el că ocupa prima poziție pe listă dar va rămâne deputat și face acest lucru pentru a mobiliza mai bine electoratul.

De asemenea, fostul premier a anunțat că din organizația PRO România Satu Mare, fac parte deputatul Constantin Petric și fostul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Acestora li s-a alăturat de astăzi încă trei consilieri județeni ai PSD, care vor demisiona din consiliu și din PSD și se vor alătura partidului PRO România.

Cei trei consilieri județeni din Satu Mare care au trecut de la PSD la Pro România sunt Claudiu Ardelean, Alexandru  Horvat și Constantin Ferencz.

„Am făcut acest pas din totală convingere, credem cu toată tăria în acest proiect, în priectul Pro România, al lui Victor Ponta. Nu e vorba despre oportunism în ceea ce ne priveşte pentru că noi practic nu avem nimic de câştigat, pierdem funcţiile de consilieri judeţeni, eu îmi pierd şi funcţa de preşedinte executiv al PSD Satu Mare. Ne-am pus nişte idealuri, cu siguranţă le vom şi obţine, Adrian Farcău are toate şansele să fie primar la Tăşnad”, a declarat Ciprian Ardelean.

,,Noi avem curaj să spunem la revedere PSD, ne alăturăm echipei lui Ponta”, a afirmat Alexandru Horvat, care a adăugat că au trecut alături de oameni corecți și onești care vor să facă performanță.

„Am venit în Pro România să facem performanţă şi cu certitudine nu vom trece nevăzuţi prin viaţa politică. Sunt şi în PSD oameni curajoşi care se vor alătura cu certitudine. Cred că peste 2 ani vom face ceea ce trebuie pentru cetăţenii acestui judeţ şi acestei ţări”, a spus Alexandru Horvat.

Constantin Ferencz:

„Am luat decizuia alături de colegii mei să aderăm la Pro România pentru că aşa am simţit noi că e mai bine pentru noi şi pentru comunităţile din care facem parte. ”, a spus Constantin Ferencz.

Pe lângă cei trei consilieri menționați, echipei lui Victor Ponta s-a alăturat și consilierul local al orașului Tășnad, Adrian Farcău.