POLITICĂ

Victor Ponta anunţă noi achiziţii. Mai mulţi parlamentari ar urma să se încrie în partid

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că în perioada următoare mai mulţi parlamentari se vor înscrie în partidul pe care îl conduce. Legat de moţiunea de cenzură, Ponta a precizat că nu a fost contactat de reprezentanţi PNL şi USR pentru a o susţine.

“Noi o să discutăm şi cu alţi parlamentari, alţi deputaţi – PSD, ALDE sau din alte partide – dacă vor să vină alături de noi să facem o echipă puternică, atunci o să vă anunţăm, când avem noutăţi. O să avem noutăţi, până la sfârşitul anului, dar în acelaşi timp nu înseamnă că o să schimbăm noi, Pro România, majoritatea, pentru că nu asta ne-am propus. (…) Sigur că discut tot timpul (cu parlamentari PSD, n.r.). Se jeluiesc la mine, toţi. Ce rău le este, ce groaznic, ce îi chinuie Dragnea şi eu sunt Zidul Plângerii pentru toţi PSD-iştii din Parlament. La mine vin să se jeluiască de relele pe care le face Dragnea, dar încă stau acolo, cu tiranul. (…) Şi de la Senat, şi de la Cameră (există parlamentari PSD care se plâng. n.r.)”, a declarat fostul prim-ministru, în cadrul conferinţei de presă susţinută la noul sediu al Pro România.

Ponta a menţionat că până în prezent nu a fost contactat nici de reprezentanţii USR, nici de cei ai PNL şi nu ştie dacă se va depune o moţiune de cenzură.

“Nu avem nicio negociere pentru moţiunea de cenzură. Cu noi nu au discutat. (…) Nu ştiu despre ce e vorba, din moment ce nu ne-a zis nimeni nimic, nu am cum să susţin ceva ce nu cunosc. (…) Consider că dacă nu discută cu Pro România, nu au nicio şansă. Şi dacă discută cu noi, şansele sunt mici, dar singuri… înseamnă că o fac, aşa, de ochii lumii. (…) Noi suntem deja convinşi că trebuie să schimbăm Guvernul Dăncilă, dar vrem să ştim ce se pune în loc şi dacă vin să ne spună gluma aia lăutărească, că o să vină guvernul Orban, nu susţinem. Dar deocamdată nu a vorbit nimeni cu noi. Nu le trebuie 16 voturi, nu ştiu despre ce e vorba… Înseamnă că e clar că nu o fac serios, ca să fiu sincer. Bănuiesc că nici cu cei de la UDMR nu au vorbit, nici cu minorităţile. (…) Eu ştiu că nu (nu au vorbit cu cei de la UDMR, n.r.)”, a precizat el.

Întrebat dacă în acest an ar putea fi adoptate prevederi referitoare la amnistie şi graţiere, Victor Ponta a opinat că acest lucru e posibil să nu aibă loc.

“Dragnea aşa le-a promis la sponsorii lui, dar cum aşa îi minte de doi ani, cred că îi mai minte un pic. (…) Sponsorii lui politici, mediatici şi financiari”, a mai spus liderul formaţiunii Pro România.