POLITICĂ

Victor Ponta: Guvernul Orban a reuşit ”să ucidă” toate firmele româneşti şi să lase românii fără viitor

Liderilor deputaţilor Pro Europa, Victor Ponta, a declarat luni că Guvernul Orban a reuşit ”să ucidă” toate firmele româneşti şi să lase românii “fără viitor”.

“Domnule Orban, aţi reuşit să ucideţi toate firmele româneşti, aţi lăsat toţi românii cu ratele la bancă, cu amenzi la stat, practic fără viitor. Da, se pare că cu asta vă ocupaţi de obicei. Atunci când aţi zis – nu am nicio legătură cu Unifarm – parcă v-am auzit când spuneaţi că nu aveţi nicio legătură cu contractul cu Iordache, din 2008, cu Transalpina, când aţi zic că nu aveţi nicio legătură cu accidentul de maşină, cu fetiţa. Aţi rămas acelaşi. În 30 de ani nu v-aţi schimbat deloc. Puteţi să spuneţi că nu aveţi nicio legătură cu ceea ce de fapt aveţi legătură directă, rugându-vă de fiecare dată să nu apară înregistrările cu telefoanele şi discuţiile dumneavoastră cu directorul de la Unifarm”, a spus Ponta, la “Ora prim-ministrului”, în plenul Camerei Deputaţilor.

 

El a menţionat că Ordonanţa 29/2020 emisă de Guvern spune că Ministerul Finanţelor Publice poate acorda, la solicitarea Companiei Naţionale Unifarm, un împrumut din venituri din trezorerie de 1.150.000.000 lei, deci Unifarm “a fost sponsorizat din bani publici”.

“În raportul Curţii de Conturi se spune că Unifarm a procedat la vânzarea de măşti către Ministerul Sănătăţii, adică către dumneavoastră, cu un adaos comercial de 71%, comparativ cu adaosul comercial de 12% practicat de către Unifarm la comercializarea produselor specifice combaterii pandemiei. Astfel, prin achiziţia la preţuri superioare, Ministerul Sănătăţii a cheltuit suplimentar suma de 2.875.000 de euro, reprezentând diferenţa de adaos comercial. Să explic. Din bani publici aţi împrumutat Unifarm, Unifarm a cumpărat şi cumpără măşti de la prietenii dumneavoastră, pe care nu îi cunoaşteţi, că aţi lucrat cu ei şi la Primărie (…), după care Unifarm vinde Ministerului Sănătăţii cu 70% adaos. Asta se numeşte spălare de bani. (…) Vreau să vă spun că aşa corupţie pe faţă ca în ultimele luni nu a fost niciodată, pentru că aveţi impresia că veţi scăpa. Eu sper ca românii, de data asta, să nu vă scape”, a menţionat Ponta.

foto: digi24.ro