POLITICĂ

Victor Ponta la Cluj: Nu mă întorc în PSD

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că nu se pune problema să revină în PSD şi că, în opinia, sa, problemele fostului său partid nu se vor rezolva nici dacă pleacă Liviu Dragnea.

“Nu mă întorc la PSD nici eu, nici cei de faţă. Vă spun ce am în minte în acest moment şi ce gânduri avem cu Pro România pentru o construcţie pe termen mai lung. (…) Evident că eu vorbesc în special cu oameni care au votat PSD sau m-au votat pe mine, dar sunt şi oameni, mulţi, destui, care mi-au spus: ‘îmi place de tine, te-aş vota, dar n-o să votez niciodată un PSD-ist’. Deci, sigur că ştim cui ne adresăm cu acest proiect. Eu n-am plecat din PSD doar pentru că am avut o problemă personală cu Dragnea. Eu am avut o problemă cu direcţia în care merge PSD. (…) Acum lucrurile se duc înapoi spre anii 90 şi, din acest punct de vedere, nici nu mă văd înapoi în PSD, nici nu văd că dacă pleacă Dragnea se rezolvă toate problemele. Dimpotrivă, s-ar putea să fie probleme mai grave. Apropo de acea scrisoare a celor care s-au revoltat contra lui Dragnea, eu nu eram de acord cu nimic din acea scrisoare”, a spus Victor Ponta

Ponta, a mai precizat că în anul Centenarului Marii Uniri, românii sunt dezbinaţi şi se ceartă cel mai mult.

“Fiind şi la Cluj, am vorbit şi voiam să transmitem mai departe, i-am rugat şi pe colegii mei să transmită o anumită dezamăgire legată de faptul că se încheie anul 2018… Mi-aduc aminte că în anul 2014 eram prim-ministru când am adoptat strategia, hotărârea de guvern privind Anul Centenar şi mă gândeam că în 2018 o să fim extraordinar de uniţi şi o să sărbătorim cu adevărat uniţi cei 100 de ani de România în forma sa completă. Se încheie anul 2018, cred că toată lumea e de acord că e anul în care am fost cei mai dezbinaţi, în care ne-am certat şi ne certăm cel mai mult, în care există o polarizare incredibilă, care aminteşte de anii 90”, a spus Victor Ponta.

Reprezentanţii Pro România din judeţele Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Sălaj, Bihor, Mureş şi Cluj au avut, marţi, la Cluj-Napoca, o întâlnire de lucru, la care au participat Victor Ponta, Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu, Nicolae Bănicioiu, Ioana Petrescu.