POLITICĂ

Victor Ponta: PSD ALDE și PRO România trebuie să aibă candidat comun la alegerile prezidențiale

Victor Ponta a reiterat ideea că PSD ALDE și PRO România trebuie să aibă un candidat comun pentru alegerile prezidențiale.

,, Le-am explicat simplu, dacă își pune PSD un candidat, ALDE un candidat si Pro România pe Câmpeanu ajungem sa ne batem pentrul locul trei, la turul doi stăm și ne uităm. (…) Eu mi-aș dori in turul doi un candidat de centru stânga, să fie o persoană care să fie acceptată de cei care votează. Am vorbit cu cei de la ALDE, cei de la PSD sunt tulburati…ALDE  îl vrea pe Tărcieanu, noi pe Câmpeanu(…) O competiție stânga dreapta e benefică, cand se debalansează lupta nu e bine pentru societate, pentru că ramân oameni nereprezentați”, a spus Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a scris, duminică, pe Facebook, că se gândeşte serios să candideze şi el la alegerile prezidenţiale.

“Mă gândesc foarte serios la această posibilitate”, a fost răspunsul lui Mihai Fifor, întrebat fiind, pe Facebook, dacă va lua în calcul o posibilă candidatură la preşedinţia României.

Până în momentul de faţă, social-democraţii Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici şi Liviu Pleşoianu au anunţat că intenţionează să intre în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD.