ULTIMA ORĂ

Video de colecție în Parcul Național Călimani

Regia Națională Romsilva a reușit să realizeze o mulțime de filmări surprinzând momente de excepție. Filmarea de mai jos a fost făcută de rangerul Cristin Cireș aflat într-o patrulare în parc. Cerbul l-a simțit și se observă cum îl urmărește cu atenție.

Parcul Național Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor#Romsilva, se întinde pe raza județelor #Suceava, #Mureș, #Bistrița – Năsăud și #Harghita, având o suprafață de 24.556 de hectare, din care peste 16.000 de hectare păduri.

Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane cu păduri întinse, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.
În această perioadă încep să-și piardă coarnele, acestea crescând treptat până la finalul verii și începutul toamnei, înaintea perioadei de boncănit, când este sezonul de împerechere.

Credit video: Cristin Cireș