ACTUALITATE

Viktor Orban: Al patrulea val al pandemiei de Covid va ajunge în scurt timp în Ungaria, cu siguranţă dinspre est

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, vineri, că un al patrulea val al pandemiei de Covid-19 este inevitabil în Ungaria. “Al patrulea val de pandemie va înconjura în scurt timp Ungaria, cu siguranţă dinspre est”, a spus Orban, amintind că, în timp ce 59% dintre unguri sunt vaccinaţi, în România rata de vaccinare este de numai 29%. Orban a făcut și un apel la populaţie să se vaccineze și a precizat că și el va primi a treia doză în acest weekend.

“Doza booster este similară unei poliţie de asigurare de viaţă”, a declarat Orban în interviul săptămânal acordat postului public de radio Kossuth. El a menţionat că îşi va primi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 în weekend, relatează agentia MTI, citată de Agerpres

“Al patrulea val de pandemie va înconjura în scurt timp Ungaria, cu siguranţă dinspre est”, a spus Orban, care a precizat că în timp ce 59% dintre unguri sunt vaccinaţi anti-COVID-19, în România rata de vaccinare este de numai 29%, mai scrie sursa citată.

El a îndemnat publicul să ia în considerare purtarea, din nou, a măştilor, adăugând că totuşi doar măştile nu garantează apărarea împotriva infectării.

sursa: digi.ro