Internațional. Viktor Orban: ,,Am construit democraţia creştină de secolul 21″

La începutul lui aprilie, Viktor Orban a câștigat din nou alegerile cu o majoritate constituțională și va conduce în total deja al patrulea mandat (a format primul guvern în anul 1998, apoi în anii 2002-10 a fost în opoziție).

„Uniunea Europeană ar trebui să renunțe la iluziile ei despre Statele Unite ale Europei” – a spus în timpul expunerii sale premierul ungar Viktor Orban. A promis că va apăra valorile naționale și creștine, și de asemenea că va lupta cu cotele obligatorii de primire a migranților  – relatează Reuters.

„Vom înlocui democrația liberală eșuată a secolului XXI-lea cu democrația creștină, care garantează libertatea personală și securitatea” – a spus premierul Ungariei.

„Ştiu că mulţi vor crede că este imposibil, dar eu cred că până în 2030 Ungaria va fi printre primele cinci ţări ale Europei unde este cel mai bine de trăit, de locuit şi de lucrat” – a spus Viktor Orbán, joi după-amiază, în Parlament. În discursul său de învestitură, prim-ministrul a spus: la succesele pe care le-am dobândit a contribuit şi faptul că ,,am spus-o răspicat: era democraţiei liberale s-a încheiat”. Şeful guvernului a afirmat că răspunsul maghiarilor la lumea schimbată este că ,,în loc să reparăm democraţia liberală ajunsă pe butuci, am construit democraţia creştină de secolul 21, care garantează demnitatea, libertatea şi securitatea omului şi protejează egalitatea dintre bărbat şi femeie, modelul familiei tradiţionale, ţine în frâu antisemitismul, apără cultura noastră creştină şi oferă naţiunii noastre şansa de a supravieţui şi de a creşte “.

Viktor Orbán a subliniat că executivul său va fi guvernul maghiarilor liberi şi al statului suveran maghiar. Domnia sa a spus că ,,trebuie să trăim cu încrederea şi demnitatea unei ţări care ştie că maghiarii au dat mai mult lumii decât au primit de la ea”. Aşa cum a menţionat, Orbán ar dori să convingă ţările vecine că împreună ar putea transforma Bazinul Carpatic în cea mai sigură, cea mai dinamică zonă unitară economică, comercială şi de transport a Europei. În ultimii ani, am oferit multe mărturii că nimeni nu trebuie să se teamă de unguri, ,,cine colaboreză cu noi”, o să-i fie bine – a precizat totodată Orbán. Potrivit prim-ministrului, constelaţia deasupra Ungariei nu a fost de mult timp atât de favorabilă ca acum. ,,Cauza maghiară este o cauză câştigată, toate sunt la locul lor, elementele care sunt necesare pentru planurile mari, sunt toate laolaltă” – a spus premierul.

Maghiarii nu mai cred că ziua de mâine nu va fi mai rea dacă îşi fac bine treaba, ci cred doar că ziua de mâine poate fi mai bună,a mai prezicat liderul maghiar: ,,Vor un guvern demn de posibilităţile viitorului pe care îl au în faţă. Aceasta ne încurajează şi ne îndreptăţeşte să ne facem planurile nu cu o perspectivă de patru, ci de zece ani. Mai mult, ar trebui să gândim acum pe termen lung, pentru următorii 12 ani” – a anunţat Viktor Orbán, adăugând că şi o guvernare responsabilă cere asta, deoarece următorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene se va încheia în 2030. Viktor Orbán a subliniat: Guvernul se bazează pe majoritatea constituţională de două treimi, dar va sluji tot timpul trei treimi.

Premierul a spus că patria nu poate fi în opoziţie, deoarece ea se află mult deasupra partidelor politice, ,,servirea ei nu poate depinde de apartenenţa la coaliţia de guvernământ sau la partidele de opoziţie”. Ne vom opune cotelor obligatorii, vom apăra cultura creştină europeană şi vom lupta pentru apărarea graniţelor – a anunţat în discursul său prim-ministrul Ungariei. El a subliniat: astăzi la Bruxelles mii de activişti plătiţi, birocraţi şi politicieni lucrează pentru ca migraţia să devină un drept fundamental al omului, motiv pentru care vor să ne ia dreptul de a decide noi înşine pe cine primim şi pe cine nu.

Şeful Guvernului ungar a declarat că şi-ar dori o Europă puternică, pace şi acorduri reciproc avantajoase. Avem nevoie de Uniunea Europeană şi Uniunea Europeană are nevoie de noi – a adăugat premierul, subliniind: vom susţine cu toată puterea ca UE să funcţioneze ca o uniune a naţiunilor libere, care trebuie să renunţe la ,,coşmarul delirant” cu privire la Statele Unite ale Europei şi să revină la realitate. În interesul faptului ca Europa, pe care o iubim şi pentru care suntem pregătiţi să facem serioase sacrificii, să nu avanseze pe drumul autodezintegrării, vom intra pe câmpul de bătălie al politicii europene – a adăugat premierul. ,,Acum că am depus jurământul, vreau să spun cu tărie fiecărui membru al naţiunii, tuturor celor zece milioane de maghiari, referindu-mă separat şi colectiv la conştiinţa fiecăruia, că toate acţiunile mele vor fi pentru naţiunea şi patria noastră, pentru maghiari, pentru interesele maghiare şi în slujba valorilor creştine”, a conchis Viktor Orbán.

Vorbind în expunere despre „iluziile privind Statele Unite ale Europei”, Orban a afirmat: „Uniunea Europeană trebuie să revină la realitate. În primul rând, trebuie să-și schimbe modul de a gândi despre migrație”.

Cuvântarea lui a fost plină de asemenea de promisiuni generale, precum „activitatea în favoarea creșterii economice și a concurenței” și „inversarea creșterii naturale negative”. Orban a anunțat de asemenea că guvernul său va continua să construiască „democrația creștină”.

„Prioritatea Ungariei trebuie să fie considerațiile geopolitice, nu gândirea ideologică. Ungaria este și rămâne devotată alianței occidentale, dar acest lucru nu schimbă limitele geografice. La Vest de noi este țara cancelarilor germani de fier, la Est – țara unui popor slav de soldați, la Sud – mulțimea musulmă. Berlinul, Moscova, Istanbulul – acesta este triunghiul în care există Ungaria” – a spus Viktor Orban.

A afirmat, de asemenea, că vrea ca Ungaria până în anul 2030 să fie în primele cinci țări europene sub aspectul condițiilor de viață și muncă. Acest lucru a fost interpretat ca un anunț că Orban își planifică să conducă până atunci.

Ungaria critică puternic politicile de imigrație ale UE, a construit garduri la frontieră împotriva imigranților și a respins sistemul obligatoriu de cote al blocului pentru redistribuirea solicitanților de azil.

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.