Violenţa domestică, între frică şi libertate

de Amalia Pop

Violenţa domestică este un fenomen care a luat o mult prea mare amploare în comunitatea modernă a secolului XXI. Agresivitatea în sine, a depăşit cotele normalității în România şi nu numai.

Vulnerabilitatea femeilor şi şantajul emoţional exercitat de către soţi/iubiţi asupra celor care sunt fundamentul familiei, până la urmă; le face pe acestea să manifeste teamă în a apela la ajutorul autorităţilor. Însă este inadmisibil pentru o societate care se ghidează în teorie, după nişte valori morale bine stabilite şi a cărui reguli de conduită comportamentală sunt masiv mediatizate, să accepte aceste abuzuri asupra femeilor fără a contracara şi a căuta să stopeze acest fenomen care lasă traume adânci în identitatea psihologică şi emoţională a celor care au neşansa de a experimenta fără voia lor, abuzul.

Impactul negativ al accesului de furie de orice tip asupra societăţii noastre va fi resimţit în timp.
Fără doar şi poate susţin şi salut această iniţiativă legislativă care în mod evident va diminua fenomen abuzului domestic şi va da mai mult curaj doamnelor să vorbească despre calvarul prin care trec.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.