ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Violența juvenilă pe masa Comisiei de Dialog Social

În cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, au fost analizate fenomenele de violență juvenilă și bullying, în școlile din județul nostru, precum şi măsurile de combatere a acestor fenomene. Vestea bună este că în comparaţie cu perioada similară a anului şcolar anterior, numărul infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar a scăzut cu 20% [de la 25 la 20].
Curtea școlii este un micro-univers social în care copiii primesc primele lecții de viață în afara familiei, astfel trebuie să fim atenți la fenomenul de bullying şi să-l prevenim.


Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegi care îl strigă într-un anume fel (făcând referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/ familial). Uneori aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice. Bullying reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic. #STOPBullying