ACTUALITATE

Viorica Dăncilă: “Acest guvern trebuie să continue”

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului. Premierul a precizat că a discutat în cadrul grupurilor parlamentare ale PSD legat de organizarea Congresului PSD şi despre moţiunea de cenzură.Premierul a menţionat că parlamentarii vor asigura cvorumul dar nu vor vota la moţiunea de cenzură.

Viorica Dăncilă a menţionat că a transmis preşedintelui propunerea ca Ana Birchall pentru postul de vicepremier. De asemenea Dăncilă a adăugat că la sfârşitul lunii iunie va face propuneri pentru posturile pentru portofoliul rămas în urma plecării din Guvern a lui Viorel Ştefan. Legat de activitatea miniştrilor, Dăncilă a precizat că va face o analiză pe fiecare minister în parte şi va decide legat viitorul fiecărui ministru.

Legat de moţiune, premierul a declarat că va trata cu seriozitate moţiunea de cenzură dar este de părere că acest guvern trebuie să continue.

În privinţa bugetului, premierul a dat asigurări că nu sunt probleme legate de plata salariilor şi urmează să discute cu primarii pentru a vedea ce soluţii se vor aplica în perioada următoare. Dăncilă le-a reamintit primarul că au semnat pentru acest buget.