ACTUALITATE

Premierul Viorica Dăncilă, desemnată candidat la prezidențiale

Premierul Viorica Dăncilă este candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale. Decizia a fost luată în ședința Biroului Permanent Național şi în Comitetul Executiv, urmând a decizia finală de validare a candidatului să fie luată la congresul PSD din 3 august.

Au votat împotrivă Paul Stănescu și Dumitru Buzatu.

Viorica Dăncilă a avut cale liberă după ce și primarul Capitalei, Gabriela Firea, rămasă fără susținere, și-a anunțat colegii în ședința Biroului Permanent Național că își retrage candidatura, potrivit unor surse din partid citate de Mediafax. Gabriela Firea a declarat, înaintea ședinței că dacă colegii săi vor considera că nu ea este varianta potrivită, atunci le va respecta decizia și speră ca odată cu această hotărâre ei să își asume și rezultatul de la alegerile prezidențiale.

Firea a susținut din nou că ideală ar fi fost o alianță a PSD cu ALDE și ProRomânia pentru o candidatură comună la Cotroceni. “Poate va veni și vremea mea. (…) O să respect decizia colegilor. Dacă ei nu cred în această variantă (candidatura sa – n.r.), este bine să respect decizia lor. Și eu sunt convinsă că odată cu acestă decizie colegii își vor asuma și rezultatul la prezidențiale, finalitatea lor”, a declarat Firea.

“Mulțumesc colegilor din Comitetul Executiv pentru puternica susținere arătată astăzi. Am demonstrat că pot fi premierul tuturor românilor și am încredere că pot fi și președintele de care această țară are nevoie.

Ura și dezbinarea nu ne vor duce înainte, iar din vendete politice și jocuri de imagine sterile românii nu câștigă nimic. Nici din pasivitate sau agresivitate. România nu are nevoie de un președinte care își amintește de misiunea sa doar în campanie, o dată la cinci ani.

România are nevoie de consens și dialog real, de construcție și stabilitate, are nevoie de un președinte care își iubește țara și care luptă pentru mai bine”, a precizat Viorica Dăncilă.