POLITICĂ

Viorica Dăncilă cere demisia lui Marcel Ciolacu: “A umilit românii”

Fostul premier și președinte PSD, Viorica Dăncilă a lansat un atac direct la președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, pe care îl acuză de incompetență și iresponsabilitate.

Fostul premier subliniază modul irațional în care a acționat Ciolacu în cazul proiectul de autonomie al Ținutului Secuiesc.

Proiectul inițiat de UDMR a trecut tacit de Camera Deputaților, fără vot și fără dezbateri sub ochii președintelui Marcel Ciolacu.

“Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu.

Acest demers privind trecerea proiectului de lege nu îi aparține partidului, ci unui singur om. Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susține acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi.

Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu și-a făcut treaba de președinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună știință pentru adoptarea unei legi care ne vinde țara în aceste vremuri grele și complicate. Îi solicit așadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul rușinos în care a umilit românii!”, a menționat Viorica Dăncilă pe pagina sa de socializare.