POLITICĂ

Viorica Dăncilă: Protestul din 10 august, ,,asalt împotriva unor instituţii ale statului”

Premierul Viorica Dancilă a avut astăzi, la începutul şedinţei de guvern, o primă reacţie referitoare la protestele din urmă cu aproape două săptămâni, din Piaţa Victoriei.

Ea a spus că a văzut ,,un asalt împotriva unor instituţii ale statului, prima ţintă fiind Jandarmeria” şi a acuzat opoziţia că a încercat să preia puterea prin alte mijloace, după ce n-a reuşit la alegeri.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat la începutul şedinţei de guvern că aceasta se desfăşoară într-un context marcat de tensiune şi ură la nivelul societăţii româneşti şi a precizat că a observat existenţa unui asalt îndreptat împotriva unor instituţii ale statului, printre care se numără Jandarmeria.

Viorica Dăncilă a susţinut că răspunsul Guvernului la toate aceste procese din spaţiul public trebuie să fie unul echilibrat şi responsabil şi a făcut un apel la miniştri să evite spirala conflictului, generată şi de opoziţie şi să se orienteze către asigurarea unei bune guvernări.

Dăncilă a mai subliniat că în şedinţa de astăzi ar fi trebuit adoptată rectificarea bugetară, dar preşedintele Klaus Iohannis nu a convocat şedinţa CSAT pentru avizarea acesteia.