ACTUALITATE

Viorica Dăncilă: Refuzul președintelui de a o numi pe Olguța Vasilescu, influențează viața a 500 de milioane de cetățeni europeni

Declarație uluitoare a premierului Viorica Dăncilă, aflată la Strasbourg. Premierul a declarat marți seară, la Antena 3, că prin refuzul său de numire a Liei Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici ca miniștri în cabinet, Klaus Iohannis influențează viața a 500 de milioane de cetățeni europeni.

„E greu de explicat de ce, pentru lupta internă, putem pune în pericol decizii şi finalizarea unor proiecte atât de importante nu numai pentru România. Eu cred că această împotrivire, să fiu elegantă, de a face cele două nominalizări, nu are doar un impact naţional, ci are un impact european, pentru că deciziile care se vor lua pe cele două domenii, decizii importante, fac referire la toţi cetăţenii europeni, nu numai la cei români. Preşedintele trebuie să înţeleagă că deciziile şi modul în care sunt gestionate aceste dosare, modul în care reuşim să avem consens pe dosarele importante legate de cele două domenii, Transporturi şi Dezvoltare Regională, influenţează viaţa a peste 500 de milioane de cetăţeni”, a mai spus premierul.

„Deci, eu cred că implicațiile sunt mult mai ample și sper ca președintele să realizzeze în ultima clipă și să accepte cele două nominalizări. Nu știu ce vom face mai departe, probabil ne gândim să mergem la CCR. Acesta e pasul pe care trebuie să-l facem, decizia în coaliție, decizie politică, pentru că suntem guvern politic, dar, din punctul meu de vedere trebuie să mergem la CCR”, a subliniat Dăncilă.