OPINII

Vive la France éternelle!

Autor: Adrian Papahagi

Văd mulți amici tratând malițios Franța. Nu vă bucurați când Franța are probleme! E în interesul întregii Europe ca Franța să fie puternică, prosperă și sigură.

O singură țară europeană are granițe cu toate țările care contează – Franța. O singură țară europeană a influențat absolut toate țările continentului, plus America și Rusia – Franța. Noi nu am fi avut nici unirea principatelor, nici independență, nici Marea Unire, nici toată cultura română modernă (adică, grosso modo, toată cultura română) fără Franța.

Franța nu se reduce la ce credeți voi. Există o fabuloasă Franță catolică, conservatoare, o incredibilă Franță capitalistă, mai productivă decât Italia, Germania și Anglia, grație căreia țara nu a sucombat, vampirizată de sinistrul socialism spoliator. Există o Franță a marilor școli, a geniilor Fields și Nobel, o Franță a gânditorilor și a scriitorilor (nu toți niște hahalere stângiste). Există o Franță a natalității crescute, a familiilor burgheze cu 4-5 copii educați cum nici nu vă puteți imagina (am meditat astfel de copii, știu despre ce vorbesc).

Pentru binele întregii Europe, sper că Franța pe care o iubesc nu va fi distrusă de socialism și de islam.

Vive la France éternelle!