EDUCAŢIE/CULTURĂ

Vlad Pop, elev la un liceu din Bistrița, a câștigat Concursul Național de Fotografie ,,Pe urmele eroilor”

Vlad Pop, elev la Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu” și membru în Biroul Executiv al Asociației Naționale ,,Cultul Eroilor”, filiala județului Bistrița-Năsăud, ,,Colonel Liviu Rusu” a câștigat recent Concursul Național de Fotografie ,,Pe urmele eroilor” organizat de Asociația de reconstituiri istorice „Ferdinand I”, Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” și Revista de cultură și istorie „Restitutio”.

Concursul, aflat la a doua ediție, a constat în trimiterea unei fotografii cu o operă comemorativă dedicată Primului Război Mondial, Vlad Pop înscriindu-se în concurs cu fotografia Monumentului Eroilor din Telciu. Ca premiu, tânărul bistrițean va primi o replică a decorației „Crucea Comemorativă a Războiului 1916-1918” , o diplomă cu un timbru sec și cărți.

Pasionat de istorie, în special de cea militară, Vlad Pop este autorul cărții ,,Am fost un vânător de munte”, carte dedicată străbunicului său, plutonierul major Gheorghe Mărgineanu (1909-1974), participant la cel de-Al Doilea Război Mondial.

 

Fotografia cu care Vlad a castigat concursul