Vlad Voiculescu: “Dragnea este românul care a promis cele mai multe spitale de stat“

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș și coordonator al campaniei pentru europarlamentare a Aliaței 2020 USR PLUS din partea PLUS, consideră că este un semnal de neîncredere în sistemul medical de stat din România faptul că Liviu Dragnea s-a internat într-o clinică privată și pune în context și declarațiile ministrului Sorina Pintea care admite că biocidele din spitalele de stat nu sunt eficiente și apoi dă asigurări, în mod ciudat, că pacienții nu ar fi afectați de această situație gravă.

„Alegerea dânsului (a lui Liviu Dragnea, n.r.) îl privește și l-ar privi în primul rând dacă ar fi o persoană care nu ocupă o demnitate publică. Domnul Dragnea este românul care a promis cele mai multe spitale de stat. A promis opt spitale în toată țara, opt spitale regionale și un spital metropolitan, alături de doamna Firea, aici, în București. Niciunul nu s-a întâmplat și știm că în următorii doi ani, la sfârșitul acestei guvernări, nu vom avea nici măcar un început de spital“, a declarat Vlad Voiculescu marți seară la Digi24.

Fostul ministru al Sănătății din Guvernul tehnocrat a criticat declarația Sorinei Pintea care a spus că pacienții nu ar suferi din cauza biocidelor ineficiente. Voiculescu face o legătură între proasta guvernare a PSD și lispa de încredere a chiar liderilor politici în sistemul sanitar de stat.

„Faptul că dumnealui (Liviu Dragnea, n.r.) merge într-un spital privat l-aș corobora cu declarația doamnei ministru a Sănătății de astăzi (marți, n.r), care spune că, deși biocidele nu funcționează, nu există niciun fel de pericol pentru pacienți în spitalele publice. Mă întreb atunci de ce mai folosim biocide? Poate ar trebui să folosim zeamă de varză. Pur și simplu nu înțeleg cum, pe de o parte, biocide care nu funcționează – și știm ce s-a întâmplat la Hexi Pharma, efectele, că produse ale Hexi Pharma erau diluate – nu înțeleg ce a vrut să spună doamna ministru, dar aș pune-o cumva în același registru, faptul că domnul Dragnea nu folosește un spital de stat, ci merge la un spital privat“, a adăugat Vlad Voiculescu.

În cadrul aceleiași intervenții de la Digi24, Vlad Voiculescu a adresat o întrebare autorităților sanitare, în contexul scandalului biocidelor ineficiente din 30 de spitale de stat: „Pacienții din acele spitale au fost afectați?“

„În România, în fiecare zi mor oameni din cauza, printre altele, și a produselor neconforme și din cauza infecțiilor nosocomiale în general, care au mai multe cauze dar printre ele se numără și calitatea produselor biocide. De asemenea, înțeleg că măsura a fost anunțată undeva în ianuarie, știm de pe 10 ianuarie, de când a fost depusă o plângere penală de către Ministerul Sănătății. Mă întreb, însă, cum se face că în județul Timiș, astăzi, un manager de spital ne spune că produsele par a fi în ordine, că Ministerul nu i-a anunțat nimic și că produsele sunt folosite în continuare. Undeva, ceva nu se potrivește”, a subliniat Vlad Voiculescu.

Declarațiile membrului Biroului Național al PLUS vin în contextul în care polițiștii au efectuat marți cinci percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, la locuinţele unor persoane şi sediile unor firme care produc, importă şi comercializează produse biocide. Perchezițiile fac parte dintr-un dosar în care se fac cercetări referitoare la faptul că în 2018, ar fi fost fabricate şi vândute unor spitale substanţe pentru dezinfecţia suprafeţelor care nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.