Vlad Voiculescu: Lista medicamentelor esențiale, introdusă de tehnocrați, a fost eliminată de PSD-ALDE

Vlad Voiculescu, fost ministru tehnocrat al Sănătății, reamintește că lista medicamentelor esențiale, introdusă în legislația românească de Guvernul Cioloș, a fost eliminată în 2017 de Coaliția PSD-ALDE. Reacția sa apare ca urmare a viralizării pe internet a unei fotografii cu un protestatar, la mitingul PSD din Craiova, care afișează mesajul „În spitalul Nr. 1 Craiova copiii bolnavi de cancer nu au medicamente“.

O fotografie cu un bărbat ținând în mâini o pancartă cu mesajul „În spitalul Nr. 1 Craiova copiii bolnavi de cancer nu au medicamente“, în timpul mitingului PSD care a avut loc vineri, la Craiova, a devenit virală pe Facebook. Bărbatul este voluntar la Secția de Oncopediatrie a Spitalui din Craiova și a vrut să semnaleze problema direct celor responsabili, care erau în fața sa, pe scena instalată pentru mitingul PSD.

„Medicamente sunt, de ce nu se aduc? Sunt bani donaţi în conturile spitalului şi nu se folosesc. Au fost medicamente şi nu s-au cumpărat. Banii sunt tot acolo. Se fac referate şi nu se rezolvă nimic şi copiii continuă să nu aibă medicamente. Se descurcă fiecare cum poate. Părinţii sunt în genunchi. Nu au bani, copilul e bolnav. N-au soluţii. Şi atunci apelează la Dumnezeu, la voluntari, la ONG-uri. […] Nu s-a oprit nimeni să discute cu mine. Ei ştiu situaţia, nu interesează pe nimeni“, a declarat Costel, care e cetățean portughez și s-a întors în România unde face voluntariat la secția de Oncopediatrie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, potrivit jurnalulolteniei.ro.

Vlad Voiculescu, coordonator al campaniei electorale a PLUS, subliniază că problema medicamentelor esențiale, de pe lista Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este cauzată de Guvernul PSD-ALDE, care a eliminat o prevedere legislativă introdusă de Guvernul Cioloș.
„Sute de copii din spitalele din țara asta nu au medicamente. Și nu e vorba de orice medicamente, ci de cele esențiale, despre care Organizația Mondială a Sănătății spune de vreo 20 de ani că ar trebui să existe peste tot, inclusiv în cea mai sărmană țară de pe acest pământ. Lista OMS a medicamentelor esențiale a fost introdusă pentru prima dată în legislația românească în 2016, de către Guvernul tehnocrat. A fost apoi eliminată în 2017 de guvernarea PSD-ALDE. Cu urmări tragice: de la imunoglobuline la citostatice“, a spus Vlad Voiculescu.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.