POLITICĂ

Vlad Voiculescu, Mișcarea România Împreună: ,,Partidul Stat își recunoaște și recompensează slugile și bătăușii”

Fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu acuză modul în care fostul lider al minerilor Miron Cozma e angajat fictiv la compania de apă a lui Pandele, unde șefă CA a fost prefectul Speranța Cliseru, cea care a dat ordinul intervenției violente de vineri. Într-o postare pe contul său de facebook el spune:

,,Partidul Stat își recunoaște și recompensează slugile și bătăușii. Miron Cozma, cel care a adus minerii și a bătut bucureșteni în anii ‘90, are o pensie de 4100 de lei… și pentru că trebuie rotunjite veniturile oamenilor ca el, familia Firea-Pandele îi oferă o sinecură. Pe banii noștri. Miron Cozma e angajatul fictiv al companiei publice de apă din Voluntari. Adică ia salariu dar nu merge la serviciu.”

Acest lucru se întâmplă în contextul în care în această dimineață în presa centrală au apărut informații conform cărora fostul lider al minerilor care i-au bătut pe bucureșteni este angajat de firma Euro Apavol, companie publică inițiată de primarul Florentin Pandele. „Cozma n-a venit nicio zi la serviciu într-un an și jumătate!”, atestă oameni din Primăria Voluntari. Miron Cozma l-a susținut în campania electorală pe Florentin Pandele. „Din 240 de angajați Euro Apavol, cam 180 vin la muncă, restul sunt pile, precum Miron Cozma”, sună mărturiile oamenilor din interior.

Aici au fost angajați fictiv, o vreme, și fotbaliștii de la echipa din Voluntari. La aceeași companie, Euro Apavol, șefă a Consiliului de Administrație a fost Speranța Cliseru, mâna dreaptă a lui Pandele. După victoria Gabrielei Firea, Cliseru s-a transferat la Primăria București, iar apoi a ajuns prefect al Capitalei. Din această funcție, ea a dat ordinul evacuării Pieței Victoriei, așa cum, pe vremea lui Miron Cozma, s-a ordonat curățarea Pieței Universității!