Vlad Voiculescu: „Mitropolitul Banatului este alături de aproape, cu fapta”

„Lupii îngrozitori” au folosit tehnica „dezbină şi stăpâneşte” în repetate rânduri. In cel mai recent episod s-au folosit de credința creştină, de Biblie, de preoți, de credincioşi”, scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

„Lupii”, cred acesta au pătat în trecut şi imaginea altor instituții, folosindu-se de acestea în războaie murdare. De ce le-ar fi fost jenă să se folosească şi de Biserica Ortodoxă? Se întreabă acesta. De ce n-ar arunca acum mulțimii spre sfâşiere publică, „vinovați” chiar din Biserica pe care nu s-au jenat să o folosească?

„Mitropolitul Banatului, părintele Ioan Selejan, este printre cei penalizați public zilele acestea. Poate pe drept cuvânt, poate nu.
Nu ştiu dacă are sau nu simpatii politice şi care sunt acelea şi nici nu cred că ar avea vreo relevanță”, spune liderul Mișcării România Împreună, Vlad Voiculescu.

Voiculescu a mai precizat faptul că nu se pronunță față de referendum și că e nevoie de o reflecție în spațiul public înainte de a ne ataca unii pe alții. „Nu mă pronunț aici nici asupra poziției sale față de referendum. Știu însă că Mitropolitul Banatului este alături de aproapele său în nevoie, nu doar cu rugăciunea, ci și CU FAPTA. Și asta departe de ochii lumii.

Și mai știu că omul ăsta nu s-a mulțumit doar să dezlege păcatele celor care i s-au spovedit în închisori, ci le-a hrănit copiii și le-a construit case. Știu asta. Nu a făcut doar slujbe și rugăciuni pentru bolnavi, ci a căutat medici și spitale în care să fie ajutați. Știu și asta și cred că e bine să știe mai mulți.

L-am întâlnit o singură dată, cât eram la Ministerul Sănătății. Își dorea să construim împreună o maternitate în care femeile din Banat să își aducă pe lume copiii în condiții decente.

Nu s-a mai putut, nu a mai fost vreme până să vină ciuma roșie… și doar de maternități nu le ardea lor.

Și ateii, și creștinii, și preoții, și „preasfințiții”, și în general orice om – credincios sau nu – poate greși. Poate noi toți – credincioși sau nu, bisericoși sau nu – înainte să aruncăm cu pietre, ar trebui să luăm o gură de aer și să ne uităm mai bine dacă toată dreptatea este la o tabără sau la alta. Poate că ne gândim puțin și cui folosește această împărțire în tabere”, a încheiat liderul MRÎ.

——
Foto: DAG Media

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.