ACTUALITATE

Vlad Voiculescu: „Primăria București nu lucrează în interesul cetățenilor, ci în detrimentul lor“

Fostul ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, Vlad Voiculescu, cofondator al Mișcării România Împreună (RO+), a criticat, marți seară, în cadrul unei întâlniri cu peste 1.700 de susținători ai RO+ din București și Ilfov, actuala clasă politică pentru modul în care a condus România în ultimii 30 de ani, acuzându-i pe politicieni că nu au avut niciodată în vedere interesul public. În acest sens, Vlad Voiculescu a dat ca exemplu situația Primăriei București, argumentând cum aceasta lucrează în detrimentul bucureștenilor prin irosirea banului public.

„Cei care ne-au condus nu au fost mai deloc preocupați de interesul public, de ceea ce ne trebuie nouă, tuturor cetățenilor, ci mai degrabă și-au urmat propriul interes. Dacă vă uitați la Primăria București, acum, ea nu lucrează în interesul cetățenilor, lucrează în detrimentul lor, pentru că nu cu fântâni arteziene, nu cu cheltuirea banului public pe vouchere se contruiește un oraș european, un oraș modern în care să vrei să trăiești, să își crești copiii. Cred că asta se face cu investiții cu cap, cu politici care să facă niște lucruri simple: să atragă investiții sau măcar să le păstreze pe cele de aici și să atragă oameni“, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a enumerat cele trei elemente pe care le consideră indispensabile în orice proces de construire: „E important să existe o viziune clară încotro vrei să mergi. Aici, dincolo de orice program de guvernare, direcția e foarte clară: către Uniunea Europeană, către integrare europeană, către o societate vestică. E nevoie de un plan de acțiuni în care să vrei să îți pui sufletul, timpul și munca și, apoi, de oameni care să creadă în lucrurile acelea și care să dorească să își dedice din timpul și resursele lor. Cred că aceste trei elemente sunt esențiale”.

Cofondatorul Mișcării România Împreună (RO+) este de părere că România a ajuns într-o situație-limită, din care nu va putea ieși decât cu ajutorul unui nou proiect politic: „Cred că românii au o capacitate extraordinară de a se aduna, în general, când sunt cu spatele la perete. Ei bine, suntem cu spatele la perete și trebuie să construim, în următoarele câteva luni și în următorii câțiva ani, o organizație care să fie dinamică, inteligentă și corectă, care să poată să îi oprească din ceea ce vor să facă, din ceea ce fac deja și să reconstruiască ceea ce s-a distrus și să construiască ceea ce nu s-a construit în 30 de ani. Asta trebuie să facem, iar timpul meu, energia mea, pasiunea și sufletul meu o să fie acolo pentru următoarele luni și pentru următorii ani”.

Vlad Voiculescu a făcut apel la sprijin din partea celor prezenți pentru a susține Mișcarea România Împreună (RO+) și a se alătura schimbării pe care formațiunea dorește să o aducă pe scena politică din România: „Suntem aici, facem greșeli, dar suntem aici și avem nevoie de ajutor. Am greșit, o să greșim, dar suntem aici. Avem încredere că vom face tot ce va ține de noi.

Noi, cei de aici, din sală, nu suntem suficienți, avem nevoie de alți oameni. Suntem o insuliță și suntem prea puțini, dar dacă fiecare dintre dumneavoastră vorbește cu alți zece oameni, care vin alături de noi, vom avea cea mai puternică organizație de partid. Conectivitatea pe care o avem în zilele noastre este importantă. (…) Primul lucru pe care vi-l cerem este să vorbiți cu alți oameni, să facă și ei un pas în față. Al doilea lucru pe care vi-l cerem este timpul. Timpul este resursa cea mai limitată pe care o avem, o mare parte din timp ne este furat, timpul petrecut în trafic, timpul pe care îl petrecem în spitale. Fără timp nu se poate. Lor le-a luat 30 de ani să țină puterea. Nu avem 30 de ani, avem câteva luni, dar avem fiecare dintre noi inteligență, o meserie și dorința de a face lucruri. Timpul oferit de dumneavoastră o să ne dea viteză”.