Vlad Voiculescu: „România poate fi schimbată de alți oameni, nu de persoanele obediente de partid“

Vlad Voiculescu, cofondator al Mișcării România Împreună (RO+), face apel, într-o postare video pe pagina sa de Facebook, la implicare pentru strângerea de semnături în cadrul campaniei „Oameni noi în politică“. În contextul ultimelor evenimente de pe scena politică, Vlad Voiculescu explică de ce este importantă schimbarea legislației electorale și de ce România are nevoie mai mult ca oricând de o nouă clasă politică.

„Acum vreo două săptămâni, vă rugam să mă ajutați să strângem semnături, să strângem 100.000 de semnături pentru inițiativa «Oameni noi».  Răspunsul vostru a fost fantastic: sunt peste 300.000 de oameni care au auzit doar de la voi, din comunitatea asta, și peste 30.000 de formulare, de tabele pentru semnături au fost descărcate doar de pe site-ul acesta: VladVoiculescu.ro. Asta e extraordinar și îmi dă speranța că putem să facem multe lucruri“, a spus fostul ministru al Sănătății.

„Putem să facem multe lucruri acum, în această campanie, dar putem să facem multe lucruri și mai departe. Cred că schimbarea trebuie să vină de jos în sus și cred că schimbarea trebuie să înceapă cu primarii, și anume cu primarul din localitatea dumneavoastră, dacă este cazul. Cred că de acolo le vine lor puterea. Gândiți-vă puțin: la niciun tur de alegeri parlamentare, PSD nu a pierdut înainte să piardă alegerile locale în orașele mari, dar nu numai. Fiecare oraș și fiecare comunitate este importantă“, a subliniat Vlad Voiculescu.

Cofondatorul RO+ explică, mai departe, care sunt problemele majore ale actualei legislații electorale și cum blochează, prin numărul de semnături pe care trebuie să le strângă un candidat, accesul oamenilor noi în politică. „Actuala legislație face ca primarul în funcție să aibă o șansă enormă de a merge mai departe. Într-o țară în care 75% – mai bine de trei sferturi dintre noi – sunt nemulțumiți de cum merg lucrurile, peste 50% dintre primari rămân în funcție. Trebuie să fie ceva putred acolo, cu siguranță. Mai mult decât atât, gândiți-vă la câteva exemple: Gabriela Firea a fost aleasă cu 250.000 de voturi – mai puțin de 20% dintre oamenii cu drept de vot din București. Asta îi face pe mulți primari să se baricadeze, pur și simplu, în primărie și să nu aibă nicio legătură cu cetățenii și cu nevoile lor, cu dorințele lor“, a detaliat Vlad Voiculescu.

Cofondatorul RO+ este de părere că România poate fi schimbată numai dacă în politică și în administrație se vor implica oameni noi și competenți și îi roagă pe cei care vor să sprijine această campanie să se implice în strângerea de semnături.

„Ce puteți să faceți: dacă sunteți unul dintre cei 30.000 de oameni care au descărcat deja tabele de pe site-ul VladVoiculescu.ro, tabele pentru semnături, atunci vă rog să vă uitați unde sunt acele tabele, dacă cumva le-ați lăsat pe birou, dacă le aveți în rucsac, dacă le aveți într-o mapă și să luați legătura, după ce strângeți semnăturile, cu reprezentantul RO+ sau reprezentantul RO100 din localitatea dumneavoastră sau din județul dumneavoastră, sau să îmi scrieți. Dacă nu ați descărcat aceste formulare încă, vă rog să mergeți la butonul de mai jos «Vreau să mă implic» și să faceți lucrul ăsta. E important! Cred că România poate fi schimbată de alți oameni, nu de oamenii obedienți de partid și fără pic de responsabilitate față de lucrurile importante cu adevărat și fără pic de competență. Cred că am avut destui dintre ei în funcții publice. Cred că e vremea pentru oameni noi și cred că România are nevoie de voi!”, a încheiat fostul ministru al Sănătății.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.