ACTUALITATE

Vlad Voiculescu: UMF îl pune pe Marian Burcea, inculpat pentru decontări fictive, șef al unei comisii de examen pentru medici specialiști

Fostul ministru al Sănătății în cadrul Guvernului Cioloș, Vlad Voiculescu, atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din Buucurești l-a numit pe fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, inculpat într-un dosar DNA, șef al uneia dintre comisiile de examen la specializarea Oftalmologie.

19 medici care și-au terminat rezidențiatul vor susține examenul de specialitate, zilele acestea, în fața fostului șef CNAS, inculpat în dosarul în care, potrivit DNA, 4,5 milioane de euro din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de socializare. Fostul ministru al Sănătății reamintește că, în timp ce bugetul CASMB era secătuit de bani în mod ilegal, „bolnavi aflaţi în faza terminală sau imobilizaţi la pat nu beneficiau de servicii pentru că nu existau fonduri“.

Vlad Voiculescu își încheie mesajul subliniind că majoritatea absolvenților de Medicină din România vor să plece din România și lasă să se înțeleagă că astfel de practici, precum cea de a numi un inculpat într-o comisie de examinare, îi fac pe tinerii medici să aleagă să plece din țară.

„80% dintre tinerii absolvenţi de Medicină vor să plece peste hotare. Asta arată un studiu al Fundaţiei Colegiului Medicilor. În țări ca Franța, Germania, Belgia, nu oamenii precum domnul Burcea dețin puterea și controlează ce se întâmplă cu banii din sistemul sanitar. Sunt 19 candidați care vor susține examenul în fața domnului Burcea“, a scris fostul ministru tehnocrat pe Facebook.

Procurorii DNA au anunţat, în 13 iulie 2018, că au finalizat cercetarea şi au dispus trimiterea în judecată a 59 de persoane, între care persoane din conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a municipiului Bucureşti şi funcţionari din aceste instituţii, dar şi a 31 de firme de îngrijiri medicale, în legătură cu desfăşurarea de activităţi ilicite prin care peste 20 milioane de lei din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (C.S.A.M.B.) au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive.

Marian Burcea, fost președinte al CNAS, alături de Lucian-Vasile Bara, preşedintele CASMB până la 13 iulie 2017, şi Ion-Răzvan Geambașu, la data faptelor director executiv al Casei de Asigurări de Sănătate a municipiului Bucureşti, sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Cei trei și alte 27 de persoane au fost plasate sub control judiciar.

foto: realitatea.net

Redacţia