POLITICĂ

Vlad Voiculescu: “Ura domnului Tăriceanu vine din nou din neînțelegere și din misecuvenism”

“Citesc că domnul Călin Popescu Tăriceanu s-a exprimat, vorbind despre cei care am protestat de-a lungul ultimilor doi ani în felul următor: “În loc să pună mâna pe o carte, ei se uită pe Facebook și-și imaginează că știu totul”, scrie unul dintre liderii Mișcării România Împreună, Vlad Voiculescu.

Acesta a făcut câteva comentarii la adresa președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care le-a recomandat tinerilor să nu se mai informeze de pe rețele de socializare, ci din cărți.

“Nu mă voi lega de faptul că domnul Tăriceanu susține un guvern ai cărui miniștri, cu câteva excepții, abia au luat bacalaureatul și au pus mâna pe diplomă mai degrabă decât pe carte, și asta după 35 de ani – vorba aceea: orice om îi este teamă de acord între subiect și predicat. Încerc totuși să înțeleg.

Încerc să înțeleg ce l-a făcut pe domnul Tăriceanu să scoată pe gură aceste cuvinte. Pentru că deși domnul Tăriceanu mai are câteodată probleme cu gramatica limbii strămoșești, nu îl bănuiesc totuși de lipsa inteligenței. Iar ceea ce a spus este nu doar deosebit de agresiv, dar este și lipsit de inteligență și revelator al unei #perplexități și #uri înfiorătoare.

Oamenii din piață nu s-au îmbogățit din politică, oamenii din piață nu au făcut carieră depinzând de oameni ca domnul Tăriceanu și de aceea oamenii din piață nu pot fi “trimiși” sau “aduși”. Probabil cel mai șocant pentru domnul Tăriceanu este oamenii din piață nu vor nimic altceva pentru ei și pentru ai lor decât ceea ce vor pentru toată țara. De aici perplexitatea domnului Tăriceanu, pentru că deși sunt foarte diferiți între ei, sunt cu totul altfel decât dânsul și altfel decât mai tot ce a întâlnit domnul Tăriceanu în preajma dumisale de mulți ani încoace.

Ura domnului Tăriceanu vine din nou din neînțelegere și din misecuvenism.

Neînțelegere pentru că domnul Tăriceanu a fost obișnuit să facă lucrurile în spatele ușilor închise. Așa a ajuns premier, așa a guvernat atât timp alături de PSD, așa s-a îmbogățit, pe scurt… i-a mers.

Ei bine, acum nu se mai pot ascunde în spatele ușilor instituțiilor pentru că un număr însemnat de români îi spun dumnealui și colegilor dânsului #văvedem.

Cam același număr însemnat de români nu se mai lasă călcați în picioare de dânsul ba chiar îi cer socoteală dânsului și prietenilor dânsului aducându-le aminte că votul ii dă dreptul unui politician să servească, nu să fie servit.

Culmea, parcă special întru stupoarea și enervarea dânsului, același număr însemnat de români fac asta în mod civilizat dar articulat și cât se poate de ferm, de doi ani încoace, deși vorba ceea, “băieții mari” se cam înțeleseseră între ei.

Toate acestea stârnesc în Călin Popescu Tăriceanu, în Liviu Dragnea, în Olguța Vasilescu, în Gabriela Firea și în toți cei ca ei o #agresivitate aproape animalică ce iese la iveală câteodată în fapte (10 august), mai mereu însă în mimică și în cuvinte.

Unde se înșeală domnul Tăriceanu este aici: vorbește despre protestatari ca despre “un număr restrâns de cetățeni în raport cu populația României”.
Ani la rând s-au bazat că nu ne vom găsi, că nu ne vom uni, că nu ne vom organiza și de aici și-au tras puterea, de aici le vine tupeul.

Cât le va mai merge… depinde doar de noi!”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de socializare.