ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Voucherele de vacanță se vor da în primul trimestru al anului 2018, asigură ministrul turismului.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunțat marți, la Poiana Brașov, că voucherele de vacanță se vor da în primul trimestru al anului viitor, pentru acestea fiind aprobată suma de 842 de milioane de lei în bugetul pe 2018.

,,Voucherele de vacanță se vor da anul viitor. Sunt bugetate în proiectul pe 2018. S-a discutat în așa fel încât toate instituțiile publice centrale să le acorde anul viitor, pentru că suma de 842 de milioane de lei a fost prevăzută în buget. Valoarea indemnizației sau a primei de vacanță este de 1.450 de lei și se acordă sub formă de vouchere de vacanță. Acestea se acordă de fiecare instituție publică care are prinsă în buget suma necesară. Se face o achiziție de vouchere, care este scriptic sau electronic, pentru achiziționarea pachetului de servicii turistice doar în România”, a subliniat ministrul Turismului.

El a adăugat că voucherele sunt nominale.,,Nimeni nu poate să le cumpere și nici nu are voie. Cine va face acest lucru i se vor ridica certificatele de clasificare în cazul unităților de cazare, iar în cazul agențiilor de turism, li se ridică licența de funcționare”, a punctat Dobre.

Din anul 2010, voucherele de vacanță nu s-au acordat deși prevederea a existat mereu în proiectul inițial de buget.