LIFESTYLE

Vreme instabilă în țară până duminică noapte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări cod galben de vreme rea pentru cea mai mare parte a teritoriului național.

Astel, prima atenționare cod galben este valabilă în intervalul  24 iulie, ora 12:00 – 24 iulie, ora 22:00, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică temporar accentuată.

           În intervalul menționat, la munte în jumătatea de sud a Moldovei și a Transilvaniei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp, arată ANM. 

Cea de-a doua avertizare cod galben este valabilă în intervalul 25 iulie, ora 04:00 – 26 iulie, ora 23:00, fenomenele meteorologice vizate fiind  instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. 

           În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restranse 40…60 l/mp.