ACTUALITATE

Vremea „originilor sănătoase“ a trecut

Autor: Vlad Voiculescu

Am primit mesaje că nu am clarificat pe de-a întregul presupusele acuze de ieri. Îmi asum critica și vă prezint faptele:

În martie 2018, împreună cu Dacian Cioloș, Dragoș Pîslaru, Anca Dragu, Dragoș Tudorache, Alin Mituța, Valeriu Nicolae, Liviu Iolu, Oana Bogdan, am depus actele pentru înființarea unui nou partid. Așa cum este normal, totul a fost public, am făcut o conferință de presă în care am anunțat intenția de a ne implica în politică.

De aici, au urmat nouă luni în care nu am fost lăsați să înființăm partidul prin tot felul de întârzieri fără nicio bază și cu largul concurs al instituțiilor controlate de vechile partide, cărora nu le pica deloc bine o forță politică nouă.

În luna septembrie a anului trecut, am observat că lucrurile devin grave și că riscăm să nu avem partid pentru a putea participa la alegerile din următoarele luni, a trebuit să căutam variante alternative. Statul capturat de vechii politicieni ne-a forțat să facem un alt partid, în secret, care să nu dea de bănuit că are legătură cu noi. Noua formațiune, odată ce nu mai avea numele noastre legate de ea, a putut fi înființată în doar două luni.

Cine a înființat acest nou partid? Trei tineri avocați. Oameni cu CV-uri serioase în domeniul privat, care erau copii la Revoluție.

Nu ne-am pus niciodată problema și nici nu ne-o vom pune de acum încolo să întocmim dosare de cadre pentru oamenii care vor să ni se alăture sau să ne ajute. Nu putem reactiva principiul „originilor sănătoase”. Nu putem și nici nu ne dorim să verificăm familiile oamenilor care vin alături de noi, oameni cărora nu le vom imputa niciodată fapte sau opțiunile părinților, fraților, surorilor, unchilor, mătușilor sau bunicilor.

În concluzie, nu am știut cine sunt părinții avocaților care ne-au ajutat să fondăm partidul, pentru că nu avem obiceiul să facem dosare. Aceste practici sunt mai degrabă stilul celor care au făcut „dezvăluirile”.

Nu ne-am ascuns niciodată de public. Am fost obligați să ne ascundem de caracatița PSD-ALDE, coaliție ticsită de foști și actuali securiști, continuatoare a PCR.

Astea sunt faptele și acesta este mediul toxic din care trebuie să facem tot ce ne stă în putință să ieșim și n-o putem face decât împreună!

Nu va fi ușor și știam asta de la început, dar cu cât suntem mai mulți și mai uniți, devine mai ușor.