ACTUALITATE

Vremea se răcește puternic. Avertizări meteo cod portocaliu și cod galben pentru ninsori și viscol puternic

După cele câteva zile cu temperaturi de primăvară, vremea se strică de duminică seara și trece în extrema cealaltă. În zonele montane în special, va ninge și va viscoli puternic, dar vântul se va face simțit și în alte zone ale țării, inclusiv în București. Temperaturile vor scădea simțitor și se vor apropia de normalul acestei perioade. 

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat la Digi24 cum va fi vremea în următoarele zile:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, viscol puternic şi vizibilitate redusă, în zece de judeţe, în intervalul 24 ianuarie, ora 22:00 – 25 ianuarie, ora 10:00.

În intervalul menţionat, la altitudini de peste 1.800 m, în Carpaţii Meridionali vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de peste 100-120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită şi vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi local moderate cantitativ, tot în zece de judeţe, în intervalul 24 ianuarie, ora 22:00 – 25 ianuarie, ora 10:00.

harta meteo 24-25 ian 2021
METEO. Zonele în care au fost emise coduri portocaliu și galben de ninsori și viscol puternic în intervalul 24-25 ianuarie 2021 Foto: ANM

În intervalul 25 ianuarie, ora 10:00 – 25 ianuarie, ora 22:00, vor fi intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45-55 km/h.