ULTIMA ORĂ

Weekend cu avertizare meteorologică cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică, cod portocaliu, care va intra în vigoare de sâmbătă, 15 decembrie, ora 06  și va fi valabilă până duminică, 16 decembrie, ora 12, fenomenele vizate fiind:  ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol. 
,,În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h” se arată în avertizarea meteorologică. 

Alte suprafețe din țară se află în perioada 14 decembrie, ora 23-16 decembrie, ora 18, sub atenționare meteorologică cod portocaliu, fenomenele vizate fiind ninsorile moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului. 
,,În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h”, anunță ANM. 

În restul țării, în acest weekend, vor fi ninsori, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp, ce în cursul zilei de sâmbătă, în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei.