LIFESTYLE

Weekend plin la Cluj Napoca. Vezi cele mai bune evenimente

Următorul weekend se anunță unul plin la Cluj Napoca, teatru de calitate și nume sonore ale muzicii rock românești care vor concerta live.

Pe 23 februarie 2019, în /Form Space din Cluj-Napoca, DIRTY SHIRT lansează noul album alături de proiectul Transylvanian FolkCore Orchestra într-un concert extraordinar, avându-i ca invitați speciali pe israelienii de la Subterranean Masquerade. Evenimentul face parte dintr-un turneu european cu peste 25 concerte în perioada februarie – mai 2019, dintre care doar 6 în România.
Biletele pot fi achiziționate prin rețeaua AmBilet.ro: Presale (primele 150) – 39 lei , Normal tickets – 50 lei,  Acces (In ziua concertului) – 60 lei

Fără îndoială, Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măiestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock / metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc.
Ascensiunea formației maramureșene în ultimii 5 ani, atât în țară cât și în străinătate, este una formidabilă. Odată cu lansările albumelor “Freak Show” în 2013 și “Dirtylicious” în 2015, aclamate în unanimitate de presă și public, au urmat turnee susținute în țară și în Europa, care au fost încununate de locul 2 obținut în finala internațională a celui mai mare concurs de muzică rock independentă din lume, Wacken Metal Battle. În 2017, Dirty Shirt a realizat un proiect extrem de ambițios și original, FolkCore DeTour, un turneu național alături de o orchestră tradițională completă (Ansamblul Folcloric Național Transilvania), concretizat cu un album live înregistrat la Arenele Romane.

Tot în 23 februarie, dar în altă locație, cunoscuta trupă Luna Amară, va concerta live la Hardward Pub – Lansare vinil NORD live.

Biletele sunt disponibile în rețeaua iaBilet.ro.

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni stând jos şi interior

Celebra formație Holograf va concerta în data de 24 februarie 2019, la Casa de Cultura a Studenților.

Muzica holografilor a traversat generații, hiturile lor sunt decor pentru poveștile de iubire ale părinților și copiilor, o performanță la care visează orice artist.
La concertul extraordinar Holograf pe 24.02.2019 vei redescoperi super hiturile ”Să nu-mi iei niciodată dragostea”, ”Ochii tăi”, ”Vine o zi”, ”Și băieții plâng câteodată”, ”Ți-am dat un inel”.
Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele Selfpay din toată țara.
Online pe www.iabilet.ro, puteți plăti cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde în țară.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni pe scenă şi oameni cântând la instrumente muzicale

La Teatru Național Cluj Napoca, vineri, 22 februarie se va juca: Il nullafacente. Aleg să nu fac nimic, de Michele Santeramo, traducere de Maria Rotar. Regia: Roberto Bacci
scenografia: Cristian Rusu, asistent de regie: Maria Rotar, maestru de lumini: Jenel Moldovan, având în distribuție: Ramona Dumitrean, Cătălin Herlo, Ovidiu Crişan, Radu Lărgeanu, Cristian Gros.

Il nullafacente: un paradox despre căutarea fericirii.

Voința de a fi „prezent“, renunțând la lingușirile și chemările falselor ispite ale lumii, îi conduce pe protagonist și pe soția sa să experimenteze posibilitatea de a exista, liberi de orice condiționare. Tema operei nu este alegerea paradoxală a protagonistului de a nu face nimic, pe plan economic, ci nevoia celui care vrea să dea un sens autentic propriei vieți, dincolo de orice lege socială, economică și psihologică care ne încătușează.

Există o parte din noi, spectatorii, care refuză să asiste la această poveste, judecând-o drept absurdă, periculoasă, tenebroasă. Dar alegerile extreme ale protagonistului și boala în stadiu terminal a soției constituie o chemare la esența fiecăruia, sufocată în fiecare zi de „rolul“ care ne-a fost croit precum o haină de care nu ne putem elibera. Și totuși, dacă rezistăm să fim locuiți de aceste tenebre ca spectatori, la sfârșit putem întrevedea o lumină de care, măcar o parte dintre noi, avem o nevoie vitală pentru a ști să existăm.

Roberto Bacci

Tot la Teatru Național Cluj Napoca, dar duminică 24 februarie se pune în scenă  POVEȘTI DE DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE, după Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana, în regia lui Tudor Lucanu,
scenografia: Tudor Lucanu, proiecţii video: Cristian Pascariu, maestru de lumini: Jenel Moldovan, având în distribuție pe Mihai-Florian Nițu, Diana Buluga, Petre Băcioiu, Radu Lărgeanu, Ioan Isaiu, regia tehnică: Ioan Negrea, sunet: Vlad Negrea, proiecţii video: Vasile Crăciun, operatori lumini: Andrei Mitran, Ionuț Maier.

Dragostea, sentimentul cel mai frumos de pe pământ, este acum dezbătută în cadrul restrâns al studioului Euphorion. Veți avea ocazia să vă regăsiți, poate, în aceste istorii, să vă re-memorați propriile îndrăgosteli la prima vedere. Un prilej de readucere în actualitate a unor vremuri peste care, poate, s-a așternut colbul uitării. Suntem aici ca să explorăm împreună paradoxurile inimii inundate de acel val de căldură, acea emoție cu gust de zmeură coaptă și roiuri de fluturi zburând haotic prin stomac.

Recomandare de vârstă: 12+

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni pe scenă şi interior