ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE

www.visitmaramures.ro – noul website dedicat promovării turismului în Maramureș

Începând de joi, 18 februarie, dimensiunea turistică a județului Maramureș capătă o nouă și binemeritată față în spațiul virtual, prin lansarea website-ului www.visitmaramures.ro.

Platforma administrată de Consiliul Județean Maramureș servește promovării brandului județului ca destinație turistică. Într-o prezentare atractivă și prietenoasă, patrimoniul turistic al Maramureșului se dezvăluie vizitatorilor, permițându-le explorarea principalelor obiective turistice ale județului.
Tot în cadrul site-ului, se pot accesa informații referitoare la regiunile istorice ale județului și la rutele cultural-turistice, care fac trimitere la patrimoniul muzeal și la emblematicele biserici de lemn din Maramureș.
O altă secțiune a noului website este dedicată purtătorilor tradiției meșteșugurilor populare cum sunt țesutul, olăritul, lemnăritul, pielăritul sau confecționarea măștilor arhaice. Vizitatorii mai pot descoperi informații referitoare la manifestările cultural-artistice din județ și la instituțiile de cultură din subordinea administrației județene, dar și la aplicația Visit Maramureș.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a arătat că platforma administrată de instituția pe care o conduce răspunde unor nevoi reale ale turiștilor și operatorilor economici, deopotrivă. „Noul website www.visitmaramures.ro reprezintă o radiografiere a potențialului turistic al frumosului nostru județ, iar lansarea sa vine ca un gest de normalitate din partea instituției Consiliului Județean Maramureș. Am militat pentru identificarea unor soluții de promovare performante și eficiente, care să aducă mai aproape de turiști informațiile de interes. Este o formă de sprijin pe pentru industria turismului, care are perspective de a deveni unul dintre motoarele economiei județului.”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.