DIN TRANSILVANIA

Zăpadă şi bucurie la cea de-a treia ediţie a competiţiei de atelaje canine din Pasul Tihuţa. Foto

La intersecția Drumului Romanilor și ViaTransilvanica s-au întâlnit sportul, pasiunea, oamenii și cel mai bun prieten al lor, câinele.

în Pasul Tihuţa a avut loc cea de-a treia ediţie a competiției sportive DrumulRomanilor, organizată de Club Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud în colaborare cu Tasuleasa Social, o competiție destinată atelajelor canine – ramură sportivă „proaspăt” introdusă în România.

Săniile trase de câinii nordici au oferit un adevărat spectacol şi în această ediţie care a avut un adevărat succes.

Cursele sunt filmate de celebrul realizator britanic Charlie Ottley, care le va include într-un nou documentar de promovare a României.

Celebrul realizator britanic Charlie Ottley și echipa sa a filmat consursul de la Tihuța, care va fi inclus într-un nou film documentar despre România.

La concurs a asistat și un reprezentant al Federației internaționale pentru cursele de sănii trase de câini, care ar putea omologa traseul de la Tihuța pentru competiții internaționale.

Trofeul Via Transilvanica oferit în cadrul Drumul Romanilor 3.0 a fost câştigat de Bogdan Berende.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, cer şi în aer liber

Rezultatele obținute la competiții interne și internaționale, precum și dăruirea pentru acest sport a unor oameni ca Damaschin Berende și a preotului Kiss Attila din Rodna, au convins autorităţile să susțină recunoașterea oficială a competiției de atelaje canine, în România, ca ramură a sportului, printr-un ordin al ministrului Tineretului și Sportului, emis în data de 10.04.2017.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zăpadă şi în aer liber

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Este posibil ca imaginea să conţină: copac şi în aer liber