Zeci de asistaţi social au ales să renunţe la banii primiţi de la stat. Care e motivul?

Zeci de asistaţi social au ales să renunţe la banii primiţi de la stat după ce primarii din unele localităţi au devenit stricţi şi s-au hotărât să nu mai încurajeze statul degeaba. Drept urmare, numărul asistaţilor social a scăzut cu aproape 80%.

Munca. E singurul motiv.

În comuna Slivilești, județul Gorj, primarul a luat măsuri și nu a mai acordat ajutare sociale celor care nu munceau. În fapt, a aplicat legea. Și în comuna Peștișani lista asistaților s-a scurtat considerabil de la câteva zeci de persoane, câte erau în urmă cu un an, la doar 6.

Foarte mulți renunță la a mai primi ajutor atunci când sunt nevoiți să lucreze, fiindu-le rușine că trebuie să presteze ore în folosul comunității. Printr-un program foarte strict și o monitorizare a asistaților sociali s-ar vedea adevărata realitate la nivelul întregii țări. Problema este că mare parte din primari îi mențin dependenți de ei pentru voturi, acordându-le bani pe lună.

Conform legii 416/2001 privind venitul minim garantat, statul îi dă unei persoane 142 de lei lunar. Venitul crește în funcție de numărul de persoane din familie.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.