ACTUALITATE, ULTIMA ORĂ

Zeci de mii de angajați au salariile scăzute în urma ,,revoluției fiscale”

În urmă cu un an, PSD  a promis că salariile în sistemul public vor crește cu 25%. Realitatea arată astăzi exact pe dos. Zeci de mii de funcționari au salariile mai mici cu până la 40%. Măsurile adoptate de guvernarea PSD-ALDE nu au făcut decât să încurce lucrurile dacă ne referim la mutarea contribuțiilor către angajați.

,,Revoluţia fiscală” a adus scăderi salariale pentru aproape 22.000 de bugetari, a afirmat Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici. El precizează că vor scădea veniturile funcţionarilor publici din ministere şi a celor din deconcentrate cu până la 40 la sută. Cifra exactă se va afla abia după ce personalul din administrația publică locală își vor vedea fluturașii cu salariile.

Sebastian Oprescu i-a enumerat pe cei mai afectaţi angajaţi: de la Ministerul de Externe, Ministerul de Interne şi Ministerul Transporturilor. „Toate ministerele!”, a subliniat liderul de sindicat. „În funcţie de procentele pe care le vor pierde, aş putea să identific Ministerul de Externe ca şi cap de listă, în sensul că aceştia pierd foarte mult la salariu prin aplicarea legii salarizării şi prin trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Funcţionarii publici din conducere, cu toate că se referă şi la şeful de birou, şef serviciu, director, director general şi aşa mai departe, aceştia pierd undeva la 37-38% la sută”, a spus Sebastian Oprescu la Digi24.

8000 de polițiști vor avea, de asemenea, salariile diminuate, iar grefierii și personalul auxiliar din Ministerul Justiției vor primii cu câteva sute de lei mai puțin decât înainte.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
-2°C
Vânt: 4 km/h NNE