ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Zilele Maramureșului, desfășurate sub sloganul ,,Haida, hai în Maramureș”, în plină desfășurare

În acest sfârșit de săptămână sunt în plină desfășurare ,,Zilele Maramureșului” (ediția a IV-a), eveniment de amploare desfășurat în perioada 8-13 mai 2018. Manifestările au debutat în cursul zilei de marți, 8 mai, cu o paradă a portului popular din Maramureș și au continuat, în aceeași zi și în zilele următoare, cu o mare varietate de evenimente precum: Festivalul Internațional de Folclor pentru tineret „Am fost s-om fi”,  „Maramures Film Festival” (vizionarea celor mai reprezentative filme care au ca tema personaje și locuri din Maramureș sau care au fost turnate în Maramureș),  Expozitța de arăa fotografică „Călător prin Maramureș”,  „Descoperă Maramureșul” – Vizita la cateva obiective turistice din Maramureș, Conferința „100 de ani de la Marea Unire. 100 de personalitati maramuresene care au facut istorie” și multe alte evenimente la care au participat numeroși turiști din țară și străinătate.

Sâmbătă sunt programate activități precum:  vernisajul expozitie „Pe firul traditiei maramuresene 1918 – 2018”, Simpozion „Ziua Nationala a Costumului Traditional din Romania”, editia a III-a, Semnarea protocolui de infratire dintre Judetul Maramures si Regiunea Transcarpatia, Târg de promovare ,,Bun de Maramureș” și proiecția scurt metrajului ,,Munții Gutâi”, film cu tematică ecologică.

Zilele Maramureșului se vor încheia duminică când sunt programate o serie de evenimente, dintre care amintim:  Vizita in destinatia Eco Maramures „Mara – Cosau – Creasta Cocosului”, „Tanjaua Hotenarilor” și spectacolul folcoric ,,Maramureș pali cu flori”.

Foto: ziarmm.ro