,,Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici”

,,Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici” este un proiect de educație non-formală al asociației Tășuleasa Social și al organizației germane Johanniter-Unfall-Hilfe e.V., în parteneriat cu firme din mediul privat și cu sprijinul Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, ISJ Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Alături de Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud se implică în susținerea proiectului asociației Tășuleasa Social și organizației germane Johanniter-Unfall-Hilfe e.V, ,,Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici˝, aflat la a IV-a ediție.
Proiectul vine în completarea Camionului de Crăciun și își dorește să îi mobilizeze pe toți copiii, profesorii și părinții participanți, fiind necesar ca și persoanele din mediul rural să fie educate și informate cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor.    

   Fotografia postată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Pentru anul 2018, Tășuleasa Social le propune elevilor, în cadrul unei caravane ce va vizita fiecare școală, să colecteze deșeurile de plastic din gospodăria proprie. Astfel, fiecare elev va avea proiectul propriu de care să se ocupe, având posibilitatea să îi implice pe toți membrii familiei. În acest mod își pot da seama că arderea, îngroparea sau aruncarea acestora în râuri e o soluție poluantă și nocivă. Pe data de 14 aprilie vor colecta plasticul adunat și îl vom preda unui colector autorizat care să îl recicleze.

Fotografia postată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.