Ziua Eroilor la Bistrița

La Monumentul Eroilor din cimitirul municipal a avut loc astăzi un ceremonial militar și religios.

Programul evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Eroilor a început la orele 10.30 cu acordarea onorului, intonarea imnului național al României și citirea numelor eroilor. Apoi, un trompet a dat semnalul „Stingerea”.
Ceremonia militară s-a desfășurat de la orele 12.00 și a constat în acordarea onorului, intonarea imnului național al României, oficierea unui serviciu religios, depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor și a unei jerbe de flori la mormântul Slt. (p.m.) Cristian Petru Filip, respectiv defilarea gărzii de onoare.

În bisericile din țară și străinătate, după Sfânta Liturghie s-au oficiat slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc. La ora 12, clopotele bisericilor ortodoxe au fost trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă.

Ziua Eroilor este sărbătorită în România, conform Legii nr. 379/2003 privind privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, de Înălțarea Domnului Iisus Hristos, adică a datei de 17 mai în acest an.

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.