EDUCAŢIE/CULTURĂ

Ziua în care clopoțelul nu mai sună pentru absolvenți

Astăzi ar fi fost cea mai frumoasă zi din viața de liceu pentru mii de tineri din țara noastră. Ziua în care ar fi ascultat ultimul sunet al clopoțelului, și-ar fi luat rămas bun de la colegi și profesori, într-o festivitate emoționantă pe care n-ar fi uitat-o niciodată.

Toate astea, în vremuri normale. Dar cum vremurile de azi nu sunt ca cele din anii trecuți, ultimul clopoțel nu mai sună, în acest an, pentru absolvenți. E adevărat că unele școli organizează festivități online, dar nimic nu poate înlocui farmecul festivităților de anul trecut. Astfel că, urările de bun rămas sunt prezente mai mult ca oricând în aceste zile, în mediul online.

,,Este ziua în care mă despart de o noua generație de copii frumoși, ajunși adulți. Da! Sunt tristă! Foarte tristă ca nu ne putem vedea față în față, ca nu pot sa le transmit tot freamătul inimii mele, ca nu pot să le văd emoția și satisfacția de a fi absolvit cu bine. O să avem ora de dirigenție online, însă înainte de oră, vă trimit un mesaj scurt tuturor Infoelistiilor care începeți un nou drum în viață. Astăzi este Ziua Eroilor, iar voi pentru mine sunteți EROI, ați rezistat acestei perioade dificile, ați muncit fiecare cum ați putut online, ați fost alături de noi și noi alături de voi și așa va fi întotdeauna. Am fost împreună în clipele frumoase (bal, majorat etc) dar și în momentele grele atunci când colegi de ai voștri au fost în suferință, dar am trecut cu bine prin toate. Sper sa va rămână de la noi: curajul de a merge mai departe, indiferent de piedici; respectul pentru fiecare ființă umana, indiferent de statutul social; bunătatea și zâmbetul care deschide orice ușa; încrederea ca fiecare om merită o șansă etc. O să îmi fie tare dor de voi, copii frumoși” este mesajul profesoarei Iuliana Matean de la Colegiul Tehnic Infoel, diriginta unei clase de absolvenți. 

,,Vă mulțumim mult pentru cei mai frumoși ani din viața noastră! Dumneavoastră, profesorii, ne-ați îndrumat mereu spre drumul cel bun (chiar dacă noi am mai făcut ocolișuri )! Sperăm să vă facem mândrii de noi ! Cu drag și respect vă purtăm în inimă ! Și, nu vom ezita niciodată să ne lăudăm că am fost Infoeliști ❤️🎓Vă iubim foarte mult și vă mulțumim pentru cei mai minunați ani și pentru tot ce ați făcut pentru noi!” a scris pe Facebook Bianca Burduhos, absolventă a clasei a XII-a D la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița.

Vor trece anii, dar tinerii absolvenți de astăzi nu vor uita ziua în care clopoțelul n-a mai sunat pentru ei…