ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Ziua Independenței de Stat a României va fi sărbătorită miercuri în toată țara. La Cluj-Napoca, demonstrație a militarilor din Brigada 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”

Ziua Independenței de Stat a României va fi sărbătorită miercuri în capitală și în toate reședințele de județ, prin ceremonii militare și religioase. La Bistrița, va fi organizată o ceremonie militară și religioasă, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Municipal, care va cuprinde va cuprinde acordarea onorului militar, salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea serviciului religios, depunerea unei coroane de flori şi defilarea gărzii de onoare.

La Cluj-Napoca, manifestările se vor desfășura în Piața Unirii și vor cuprinde ceremonia militară, serviciul religios și un program artistic de muzică populară, marșuri și cântece patriotice, susținut de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, elevii Seminarului Teologic Cluj-Napoca, corul elevilor Liceului de Muzică ,,Sigismund Toduță”, corul elevilor Liceului teologic Reformat și elevii Școlii Gimnaziale din Bobâlna.

Invitați speciali la manifestările de la Cluj-Napoca vor fi militarii Brigăzii 30 Gardă ,,Mihai Viteazul” din București care vor defila alături de militarii clujeni și vor prezenta un exercițiu demonstrativ de mânuire a armelor din dotare, respectiv carabine SKS folosite de gărzile de onoare din întreaga lume la ceremoniile  militare.

Miercuri, 9 mai 2018, se marchează  și Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al II-lea Război Mondial, respectiv   Ziua Uniunii Europene, manifestările dedicate acestor evenimente întregind, pe alocuri, ceremoniile dedicate Zilei Independenței de Stat a României.

Foto: MApN