ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) în România

În data de 1 februarie 2018, Citim Împreună România (CIR) celebrează Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) în România, un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări, organizat de către Lit World (http://www.litworld.org/).

Astfel, astăzi, este încă un moment în care părinți și dascăli sunt îndemnați să cultive plăcerea cititului împreună în școli, biblioteci, acasă sau în orice loc adecvat.

Numeroase școli și biblioteci, publice, școlare sau universitare desfășoară azi activități de lectură antrenând elevi, studenți, profesori și părinți deopotrivă, realizând că, dincolo de plăcerea actului de a lectura, această manieră specială a lecturii în grup are o serie întreagă de efecte benefice asupra tuturor.

 

“De fiecare dată când îi citim unui copil, trimitem un semnal de “plăcere” către creierul lui. Ați putea considera acest semnal și un fel de reclamă, care îl condiționează pe copil să asocieze cărțile și cuvântul tipărit cu plăcerea.” Jim Trelease, autorul best-seller-ului “Manual de citit cu voce tare”.