DIN TRANSILVANIA

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, mâine la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud 

În întreaga lume, la 2 aprilie,  este marcată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Evenimentele organizate cu această ocazie au ca scop conștientizarea faptului că alături de noi trăiesc și persoane cu tulburări din spectrul autist pe care trebuie să le acceptăm și să le ajutăm în măsura posibilităților. Această zi a fost propusă de reprezentanții statului Qatar, a fost desemnată de Adunarea general a Națiunilor Unite și este sărbătorită începând cu 9 septembrie 1989.

În Bistrița, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud sub sloganul: ,,O nouă viziune asupra autismului-dragoste necondiționată”, va include următoarele evenimente:

  • Workshop antibullying  pentru copii tipici și atipici organizat de IPJ Bistrița-Năsăud – ora 14;
  • Parada meseriilor – eveniment interactive de susținere comunitară –ora 15;
  • Expoziție și licitație de tablouri pictate de beneficiarii Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț. În parteneriat cu Shevalet – ora 16,30:
  • Concert Alexa Dragu & Cristian Lepădatu – ora 17:30.

Potrivit Autism Europa Bistrița, în județul nostru trăiesc 110 copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist care beneficiază de servicii de recuperare aproape exclusiv în cadrul organizațiilor non-guvernamentale.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.