ACTUALITATE, POLITICĂ

Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați

Începând cu anul  2015, ziua de 8 mai a devenit Ziua Națională a Egalității de Șanse între femei și bărbați.

Se marchează, în acest mod simbolic, ‎importanța acestei problematici pentru societatea românească în ansamblul ei, prin sărbătorirea acesteia înainte de Ziua Europei din 9 mai, egalitatea de șanse și de gen reprezintand fundamentul unei dezvoltări durabile a României ca stat democratic și european.

La inițiativa Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor, marți, 8 mai 2018, are loc la Parlament conferinţa naţională cu tema EDUCAȚIA FĂRĂ DISCRIMINARE – SOLUȚIA DURABILĂ PENTRU EGALITATE DE ŞANSE ŞI DE GEN ÎN SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ.

Evenimentul se va desfășura între orele 10.00 – 14.30, la sala Drepturilor Omului și marchează Ziua Națională a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi. Conferința cu format interactiv aduce pe agenda publică egalitatea de şanse şi de gen în manualele şcolare şi curriculum, educaţia civică în şcoli, educaţia privind sănătatea reproductivă. Peste 80 de invitați au confirmat prezența la eveniment: membri ai Parlamentului României, reprezentanţi ai Administrației Prezidențiale, ai Guvernului și instituţiilor guvernamentale, membri ai corpului diplomatic, reprezentanţi ai mediului academic și de afaceri, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, mass-media.

Președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați
Deputat prof.Cristina IURISNITI