Ziua pentru Conștientizarea Autismului, la Bistrița

La Bistrița,  Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului, marcată anual în 2 aprilie, a fost sărbătorită  la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud cu o serie de activități interactive la care au participat un mare număr de bistrițeni. În debutul activităților, reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud au organizat un workshop pe tematica  bullying-ului la care au participat copii și adolescenți, cei mai mulți dintre aceștia de la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița. În cadrul acestei activități, participanților li s-au explicat modalitățile optime de a reacționa la bullying și cele de prevenire a acestui fenomen larg răspândit în școlile din România.

A urmat, apoi, o întâlnire a participanților, în special a copiilor, cu mașinile de poliție și pompieri, dar și cu Jack, câiinele militarilor bistrițeni care îi însoțește în misiuni. După acest moment, a avut loc Parada meseriilor care s-a bucurat de participarea a numeroase persoane din comunitate, care au reprezentat cele mai diverse meserii: avocați, medici, asistenți, bucătari, profesori, vânzătoare etc.â

Unul dintre cele mai așteptate momente, a fost expoziția și licitația de tablouri pictate de copiii de la Centrul de Resurse și Referință în Autism ,,Micul Prinț” din Bistrița  în colaborare cu atelierul de pictură Shevalet. Emoționați, mici pictori au asistat la licitație și, mai apoi, și-au adunat bucuroși, în pușculiță, bănuții pe care i-au obținut din vânzarea tablourilor pe care le-au pictat.

În încheierea manifestărilor, au concertat Alexa Dragu (semifinalistă la ,,Vocea României) și Eduard Dragu, acompaniați la pian de Cristian Lepădatu.

Foto: Andreea Mureșan

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, pantofi şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, câine şi în aer liber

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.