,,Ziua Rezerviștilor Militari” sărbătorită la Bistrița

Cu ocazia ,,Zilei Rezerviștilor Militari”, gândurile noastre de aleasă preţuire şi recunoştinţă se îndreaptă către cei care au servit cu onoare şi demnitate România sub drapelul tricolor.

Subprefectul județului Ciprian Ceclan-Oprea a participat la evenimentul dedicat rezerviștilor militari și le-a transmis următorul mesaj din partea Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud:
,,Stimați militari în rezervă,
Astăzi este ziua dumneavoastră, a tuturor celor care au adus o contribuţie importantă păstrării valorilor militare şi culturale ale poporului român.

Decizia Guvernului de a hotărî instituirea acestei zile la data de 31 mai ca Ziua Rezervistilor ne oferă onorantul prilej de a ne exprima deplina apreciere faţă de dumneavoastră, de cei care au scris pagini de eroism la toate marile construcţii ale României. Un moment important, impregnat de simbolism şi semnificaţii speciale.

Ziua Rezervistului Militar reprezintă unul din momentele de sărbătoare ale Armatei şi ţării, prilej cu care sunt omagiaţi toţi cei care au îmbrăcat haina militară, au jurat, sub faldurile drapelului de luptă, să-şi apere ţara chiar cu preţul vieţii şi acum, datorită vârstei, sorţii sau alegerii lor nu mai fac parte din personalul Armatei Române.

Ne dorim ca faptele dumneavoastră să lase urme și în conștiința tinerei generatii și, dacă nu vor decide să poarte și ei uniforma militară, măcar să iubească așa cum iubiți dumneavoastră acestă țară căreia îi spunem acasă, România!
La mulţi ani, dragi rezervişti militari!”

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.