LIFESTYLE

Ziua și avertizarea meteorologică. Nou cod portocaliu de precipitații

Meteorologii au emis recent două noi avertizări de vreme rea, cod portocaliu și cod galben,  valabile astăzi și în prima parte a azilei de mâine.

Astfel, codul portocaliu a fost emis pentru intervalul de valabilitate: 18 iunie, ora 12:00 – 18 iunie, ora 23:00, acesta vizează cantități de apă însemnate.

,,În după-amiaza zilei de joi (18 iunie) și la începutul nopții de joi spre vineri (18/19 iunie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice” anunță ANM.

Celelalte regiuni ale țării sunt avertizate printr-un cod galben, valabil  în intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 10:00.

,,În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, potrivit ANM.